Завантаження ...

В с. Косівщина Сумського району вогнеборці врятували житловий будинок та господарчу споруду

26 листопада о 11:02 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу господарчої споруди на вул. Шкільній в с. Косівщина Сумського району.



26 листопада о 11:02 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу господарчої споруди на вул. Шкільній в с. Косівщина Сумського району. На гасіння направили черговий караул 1-ї державної пожежно-рятувальної частини з обласного центру.

По прибутті на місце виклику було встановлено, що вогонь охопив конструкцію покрівлю споруди на значній площі. Ускладнювало ситуацію те, що на горищі знаходилася солома. Виникла загроза для розташованого поруч житлового будинку.

Завдяки тому, що у селі в цьому році неподалік місця виникнення пожежі було встановлено пожежний гідрант, це дало змогу оперативно проводити дозаправку водою автоцистерн. Об 11:28 вдалося локалізувати загоряння, відвернувши небезпеку поширення вогню з покрівлі на всю споруду та житловий будинок. О 12:36 пожежу ліквідували.

Всього на гасіння залучалося 12 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми даними, виявив пожежу господар, коли на горищі вже відбувалося відкрите горіння. Чоловік намагався самотужки приборкати загоряння, а його співмешканка викликала рятувальників.

Припустима причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення.

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: