Завантаження ...

У Сумах міська влада активізує зусилля та ресурси задля безпеки пішоходів

Міський голова Олександр Лисенко розпорядився вирішити питання освітлення пішохідних переходів, які цього потребують, та вдосконалити роботу світлофорних об’єктів.



Міський голова Олександр Лисенко розпорядився вирішити питання освітлення пішохідних переходів, які цього потребують, та вдосконалити роботу світлофорних об’єктів.

За словами очільника Сум, безпека та комфорт громадян, а також зменшення аварійності на дорогах – це першочергове завдання, для виконання якого мають оптимізувати зусилля всі структурні підрозділи.

«Для нас надзвичайно важливою є безпека наших мешканців, особливо на дорогах. Пішохідні переходи мають бути освітлені, а світлофори, – справно працювати. Особливо посилена робота у цьому напрямку повинна бути біля шкіл. Крім цього, потрібно встановити додаткові обмежувачі швидкості – «лежачі поліцейські», можливо не на магістральних автошляхах, а хоча б на деяких», – підкреслив Олександр Лисенко.

Опрацювати доручення керманича обласного центра спільно з правоохоронцями мають директор департаменту інфраструктури міста Олександр Журба та директор КП «Шляхрембуд» Олександр Вегера.

Минулого тижня фахівцями департаменту інфраструктури міста вже було обстежено 356 пішохідних переходів і з’ясовано, що 171 з них має належне освітлення, 114 – потребують встановлення додаткового освітлення, на 71 – повністю відсутнє освітлення (з яких 22 потрібно облаштувати у негайному порядку).

За попередніми підрахунками на вирішення даного питання необхідно близько 1 млн гривень. Провести відповідні роботи по 22 найбільш проблемним об’єктам міський голова наказав цього року, по решті – з початку наступного.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: