Завантаження ...

Визначено переможців конкурсу «Кращий студент СумДУ-2020»

17 листопада Сумський державний університет відзначив Міжнародний день студентів. У рамках святкових урочистостей, що відбувалися онлайн, пройшло офіційне оголошення переможців



17 листопада Сумський державний університет відзначив Міжнародний день студентів. У рамках святкових урочистостей, що відбувалися онлайн, пройшло офіційне оголошення переможців щорічного конкурсу «Кращий студент».

Зі святом студентів привітав в.о. ректора СумДУ, професор, заслужений працівник освіти України – Анатолій Васильєв. Він наголосив на принципах студентоцентризму, якого дотримується наш університет, і на безмежній кількості можливостей, що надає виш для професійного та особистісного розвитку. Анатолій Васильєв відзначив високі наукові досягнення, вражаючі здобутки у спорті та мистецтві, активну громадську позицію студентів СумДУ.

З нагоди свята керівник закладу побажав студентам бути активними та цілеспрямованими. «Формуйте себе для сьогодення та майбутнього», – підкреслив Анатолій Васильєв.

Традиційно переможців конкурсу «Кращий студент СумДУ» визначали у кількох номінаціях, що підкреслюють наукові, навчальні, громадські та культурні досягнення.

Кращими в номінації «Наукова діяльність» стали студентка ННІ ФЕМ імені Олега Балацького Поліна Кучеренко та студентка ННІ права Єлизавета Полянська.

Переможці у номінації «Навчальна діяльність» – студенти ННІ БТ «УАБС» Ольга Єременко та факультету ТеСЕТ Владислав Іземенко.

Утім, студентське життя не обмежується лише навчанням та науковими здобутками. Активні й цілеспрямовані студенти СумДУ можуть проявити лідерські якості у системі студентського самоврядування, профспілковій роботі чи волонтерському русі. Найактивніші суспільні діячі відзначені у відповідних номінаціях.


У номінації «Громадський діяч» перемогла студентка факультету ІФСК Софія Малус. «Кращим студентом-волонтером» визнано Артема Осадчого – студента Медичного інституту, а першість у номінації «Профспілковий діяч» отримала студентка факультету ІФСК Даяна Тарасюк.

Велика увага в нашому університеті приділяється також творчому розвитку. У гуртках і студіях Культурно-мистецького центру плекають лауреатів всеукраїнських та міжнародних конкурсів, а знакові міські та обласні концерти не обходяться без наших творчих колективів.

Перемогу в номінації «Культурно-мистецька діяльність» отримали Аліна Миколенко – студентка ННІ права та Олександр Мироненко – студент факультету ТеСЕТ.

Іноземні студенти, котрі навчаються в СумДУ, також не стоять осторонь студентського життя. Цього року переможцем у номінації «Кращий іноземний студент» став представник Медичного інституту Віреко Ендрю Авуах.

Наші спортсмени відзначаються численними спортивними досягненнями. Серед них є переможці та призери Всесвітніх універсіад, змагань та чемпіонатів всеукраїнського, європейського і світового рівнів. Отже, «Кращими спортсменами» СумДУ у 2020 році визнано Едуарда Забуженка – Медичний інститут та Артема Овчиннікова – факультет ЕлІТ.

У номінації «Робота в гуртожитках» кращою стала студентка Медичного інституту Лариса Шевчук.

І… головна інтрига дня – оголошення переможця цьогорічного конкурсу «Кращий студент СумДУ». Це – студентка факультету ЕлІТ Світлана Вакал.

Дівчина навчається на секції інформаційних технологій проєктування кафедри комп’ютерних наук, є постійною учасницею науково-практичних конференцій, має наукові публікації, займається громадською діяльністю. Після отримання диплому магістра Світлана планує вступати до аспірантури. Перемога в конкурсі «Кращий студент СумДУ 2020», за її словами, стала несподіванкою, адже конкурувати довелося з кращими серед кращих. «Одночасно мене огорнули відчуття шоку, паніки, ейфорії, гордості, збудження, хотілося поділитися нагородою з усім світом, – не приховує емоцій переможниця. – Напевно, це другий найкращих день за позитивними емоціями та відчуттями після народження донечки».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: