Завантаження ...

Ще на двох підприємствах Сумщини повністю погашено борги із виплати заробітної плати

Погашено борги перед працівниками АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання – Інжиніринг» та Північної регіональної філії Державного підприємства «Українське Державне аерогеодезичне підприємство»



Погашено борги перед працівниками АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання – Інжиніринг» (1,7 млн гривень) та Північної регіональної філії Державного підприємства «Українське Державне аерогеодезичне підприємство» (81,7 тис. гривень)

Про це йшлося під час засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат підприємствами, установами та організаціями Сумщини, що відбулося під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Баннікова.

«Ситуація із невиплатами заробітної плати – неприйнятна. Ми маємо зробити усе належне, щоб виплатити людям зароблені гроші», – підкреслив Сергій Банніков та додав, що особисто буде контролювати виконання планів з ліквідації заборгованості перед працівниками та відслідковувати прогрес у цьому питанні.

Повністю погашено борги перед працівниками АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання – Інжиніринг» (1,7 млн гривень), загалом на цьому підприємстві за два місяці погашено боргу на загальну суму 4,7 млн гривень та Північної регіональної філії Державного підприємства «Українське Державне аерогеодезичне підприємство» (81,7 тис. гривень).

Зменшено борг на 6 діючих підприємствах, з них найбільше на ДП «Завод обважених бурильних та ведучих труб» – на 1,2 млн гривень.

Усього по області заборгованість перед працівниками зменшено на загальну суму 3,6 млн гривень.

Проте, за територіальною ознакою найбільша сума загальної заборгованості сконцентрована в містах Суми, Шостка, Конотоп, що становить 97,5% загальнообласного боргу. Значна частка суми заборгованості економічно активних підприємств припадає на промисловість.

За результатами засідання комісії заступник голови облдержадміністрації Сергій Банніков доручив керівникам підприємств, де виникла заборгованість, скласти оновлені графіки її погашення та чітко дотримуватись термінів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: