Завантаження ...

На Сумщині триває робота щодо забезпечення медичних закладів киснем для лікування хворих на COVID-19

За словами начальника управління охорони здоров’я облдерж- адміністрації Сергія Бутенка, на сьогодні в 7 закладах області проводяться роботи зі встановлення кисневих мереж



За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Бутенка, на сьогодні в 7 закладах області проводяться роботи зі встановлення кисневих мереж

«Урядом та облдержадміністрацією поставлено завдання довести до 80% забезпеченність киснем ліжкового фонду, виділеного під COVID-19, – зазначив Сергій Бутенко під час брифінгу. – Сьогодні у зв’язку з тим, що ми збільшуємо кількість ліжок і нових закладів, у нас звісно показник не дотягує до цього рівня, але спеціальною субвенцією з державного бюджету область отримала 15,9 млн грн. 15 закладів, які надають допомогу хворим на корона вірус, подали свої пропозиції, в 7 закладах вже виготовлені проєкти і проводяться роботи із встановлення кисневих мереж».

Крім того, за його словами, Сумський обласний госпіталь ветеранів війни визначений розпорядженням голови Сумської облдержадміністрації Романа Грищенка, як заклад, який зможе закупити кисневі концентратори і передати їх медзакладам районів та міста Суми. Але для цього мають оперативно пройти сесії – обласна, районні й місцеві – щоб передача цього обладнання відбулася належним чином.

«Наразі обласний госпіталь вже закупив 25 концентраторів високого тиску кисню на чотири виходи (фактично 1 концентратор може бути застосований в палаті з чотирма пацієнтами). 10 таких апаратів залишається в госпіталі, 10 розподілили на обласну інфекційну лікарню і 5 – залишаються в резерві», – розповів Сергій Бутенко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: