Завантаження ...

На Сумщині упродовж доби знищили два боєприпаси часів минулих війн, ще один виявили

26 жовтня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження у Недригайлівському районі авіаційної бомби (АО-15), виявленої в лісі поблизу с. Білоярське та ручної гранати (М-39), виявленої на кладовищі в районі вул. Зелений Гай в м. Суми.



26 жовтня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження у Недригайлівському районі авіаційної бомби (АО-15), виявленої в лісі поблизу с. Білоярське та ручної гранати (М-39), виявленої на кладовищі в районі вул. Зелений Гай в м. Суми. Вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни піротехніки вилучили, вивезли у спеціально відведені місця і знищили шляхом підриву.

Цього ж дня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що у Буринському районі в полі поблизу с. Біжівка було виявлено металевий предмет великих розмірів. Фахівці попередньо ідентифікували знахідку як авіабомбу (ЗАБ-50ТГ). На місці її виявлення правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники нагадують про важливість дотримання правил безпечного поводження при виявленні боєприпасів або схожих на них предметів. Перш за все, не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби за телефонними номерами «101» та «102». Пам'ятайте, вилучення та знешкодження даних боєприпасів можуть здійснювати лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: