Завантаження ...

Сумська обласна філармонія відкрила 82-й концертний сезон

Майже півстоліття поспіль, 1 жовтня, у Всесвітній день музики обласна філармонія відкриває концертний сезон. Цьогоріч, на превеликий жаль, творчі плани відкоригувала складна ситуація з коронавірусом



Майже півстоліття поспіль, 1 жовтня, у Всесвітній день музики обласна філармонія відкриває концертний сезон

Цьогоріч, на превеликий жаль, творчі плани відкоригувала складна ситуація з коронавірусом, та артисти філармонії не змінили свої традиції – о 18-00 розпочали концерт. Щоправда, концерт був без глядачів, але його відзняв на відео місцевий телеканал «ATV». І наразі готується до ефіру відеоверсія, яку будуть транслювати як на телеканалі, так і в мережі Інтернет. Тож, слідкуйте за анонсами.

Традиційно із Днем музики шанувальників філармонії привітав лауреат міжнародних конкурсів, камерний оркестр старовинної та сучасної музики «РЕНЕСАНС» (головний диригент – Борис Гончаренко). У концерті узяли участь солісти філармонії Тетяна Ластовецька, Дар’я Кочура, дебютувала талановита виконавиця, випускниця Одеської консерваторії Катерина Фесенко, органісти Олександр Желудков та Олена Когут, класичне тріо – Лариса Іванова (віолончель), Валентина Макарова (скрипка) та Олена Антонець (фортепіано).

У програмі концерту звучали твори Дж.Россіні, І.Штрауса, Ф.Легара, Л.Бетховена, І Брамса.

У рамках відкриття сезону у філармонії запланована ціла декада музики – це різножанрові концерти – класика, джаз, естрада, академічний вокал.

Також колектив закладу планує повторити концерт вживу, і має надію, що це станеться зовсім скоро.

Нагадуємо. З метою запобігання поширення хвороби (COVID – 19), концерти у приміщенні КЗК СОР «Сумська обласна філармонія» призупинено з 29 вересня по 13 жовтня 2020 року включно.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: