Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу знешкоджено 27 боєприпасів часів минулих війн, ще 6 - виявлено

14 вересня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни



14 вересня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни: у м. Суми - мінометної міни (120-мм), у Роменському районі – двадцяти чотирьох мінометних мін (50-мм) та двох артилерійських снарядів (76-мм), виявлених в лісі поблизу с. Перекопівка.

Цього ж дня, у полі с. Ревки та на лузі с. Пристайлове Лебединського району, було виявлено 120-мм артснаряд та протитанкову міну. Небезпечні знахідки знаходилися на відстанях 500 м та 1,5 км від житлових будинків.

Ще один випадок мав місце в с. Пологи, Охтирського району, де в полі на відстані до 2 км від житлових будинків, місцевий мешканець натрапив на чотири 76-мм артснаряди.

На місцях небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: