Завантаження ...

У Сумах продовжують наводити лад у питанні розміщення тимчасових споруд

Сьогодні, під час брифінгу, розповіли про роботу з демонтажу незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, тимчасових (металевих) гаражів, тимчасових споруд



Сьогодні, під час брифінгу, перший заступник міського голови Володимир Войтенко, в. о. начальника управління архітектури і містобудування Олександр Фролов та головний спеціаліст відділу з питань дизайну міського середовища управління Дмитро Костюк розповіли про роботу з демонтажу незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, тимчасових (металевих) гаражів, тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення.

«Один із напрямків створення комфортного і красивого міського середовища – очищення міста від незаконно встановлених тимчасових споруд, металевих гаражів та реклами. Це питання ми вирішуємо системно, за останні чотири роки демонтовано 134 об'єкти, і ми продовжуємо роботу в даному напрямку. Суми мають бути привабливим містом для мешканців і для наших гостей», – сказав Володимир Войтенко.

Зокрема, перший заступник очільника Сум висловив вдячність підприємцям, які йдуть назустріч місту у питанні створення привабливого міського середовища, – з 134 демонтованих тимчасових споруд 55 незаконно встановлених об’єктів демонтовано власниками в добровільному порядку на вимогу управління: «Ми проводимо всі процедурні моменти, і добре, що багато власників таких об'єктів самі йдуть назустріч, – дають нам змогу не витрачати бюджетні кошти на роботи з демонтажу».

З початку 2020 року проведено примусовий демонтаж десяти незаконно встановлених об’єктів – це споруда по вул. Героїв Крут (біля буд. № 29), споруда по вул. Харківській (зупинка громадського транспорту), зупинка громадського транспорту по вул. Героїв Крут (біля буд. № 19), магазин по вул. Петропавлівська (в районі школи № 4) та інші.

За рішенням виконавчого комітету, в черзі на демонтаж ще 120 малих архітектурних форм. В тому числі, як наголосив Володимир Войтенко, за зверненнями сумчан відпрацьовується питання демонтажу металевих гаражів.

Своєю чергою в. о. начальника управління архітектури і містобудування Олександр Фролов наголосив, актуальну інформацію щодо тимчасових споруд, які підлягають демонтажу, у відповідності до рішень виконавчого комітету та тих, які демонтовані комісією або власником у результаті роботи комісії, можна знайти на сайті Геопорталу містобудівного кадастру міста Суми у розділі «Тимчасові споруди».

Щодо демонтажу зовнішньої реклами, що розміщена з порушенням затверджених Правил розміщення зовнішньої реклами на території Сумської міської ОТГ, минулого року було демонтовано 117 рекламних засобів, серед яких такі великогабаритні рекламні засоби як електронне табло по вул. Соборна, 35, біг-борди по вул. Іллінська та на перехресті вул. Горького–вул. Леваневського, п'ять «сіті-лайтів» по вул. Соборна, вул. Воскресенська та вул. Петропавлівська.

У 2020 році прибрано 80 об’єктів зовнішньої реклами та вивісок закладів грального бізнесу на території Сум. Загалом, протягом чотирьох років демонтовано понад 300 одиниць рекламних засобів.

У зв’язку з дією з 12 березня по 22 травня обмежувальних заходів щодо роботи підприємств, роботи з демонтажу рекламних засобів та вивісок, що розміщені з порушенням, були тимчасово припинені. У вересні їх проведення відновлять.

Зауважимо, до складу комісії з демонтажу незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, тимчасових (металевих) гаражів, тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення, згідно розпорядження міського голови Олександра Лисенка входять перший заступник очільника обласного центру, представники управління архітектури та містобудування, управління «Інспекція з благоустрою міста Суми», відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, департаменту забезпечення ресурсних платежів, КП «Міськсвітло» та ТОВ «СНД-Автотранс».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: