Завантаження ...

Поліція Сумщини закликає громадян більше уваги приділяти побутовій безпеці маленьких дітей

За останні три дні на лікарняне ліжко з побутовими травмами потрапило троє юних жителів області. Поліція перевіряє обставини нещасних випадків



За останні три дні на лікарняне ліжко з побутовими травмами потрапило троє юних жителів області. Поліція перевіряє обставини нещасних випадків і закликає громадян забезпечити дітям безпечні побут, навчання і розваги.

Так, до лікарні з отруєнням невідомими пігулками потрапив неповнолітній житель Білопільщини. В другому випадку до реанімації з подібним отруєнням доставлений 4-річний сумчанин. З опіком стравохода побутовим хімічним засобом потрапив до хірургії 5-річний хлопчик з Ямпільщини. Наразі всі вони перебувають під наглядом лікарів.

Працівники поліції перевіряють обставини, за яких діти потрапили до лікарні, і закликають громадян організувати безпечне середовище для життя і навчання своїм дітям.

Правоохоронці нагадують: батькам слід прибрати у недоступні для юних дослідників місця всі медикаменти і побутову хімію, а також небезпечні ріжучі та колючі предмети. Електричні розетки слід закрити спеціальними заглушками. Тримайте на увазі, що загрозу для здоров‘я маленької дитини можуть становити кімнатні рослини та домашні тварини. Під час перевезення малечі автівкою користуйтеся спеціальним автокріслом, яке має бути надійно закріплене, а юний пасажир у ньому – зафіксований ременями безпеки.

Щодо підлітків - контролюйте дозвілля ваших синів та доньок, намагайтеся більше часу проводити з ними, цікавтеся їх друзями, захопленнями, інтересами; організуйте правильний режим життя і навчання; спробуйте зацікавити школярів корисними для них речами і темами; не пошкодуйте грошей і зусиль задля організації навчання юних митців у школах мистецтв та гуртках по інтересам.

Ну і звичайно не зайвим буде нагадати юним пішоходам про неухильне дотримання правил дорожнього руху і категоричну заборону будь-яких розваг на дорозі чи тротуарах.

Дотримуйтесь цих простих правил, і нехай ваші дітки ростуть здоровими та щасливими.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: