Завантаження ...

У Сумах працює мобільна група з контролю за дотриманням карантинних обмежень

Під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові Олександрові Лисенку керівники відповідних структурних підрозділів доповіли про результати роботи мобільної групи



Під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові Олександрові Лисенку керівники відповідних структурних підрозділів доповіли про результати роботи мобільної групи з питань контролю за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на працюючих об’єктах, розташованих на території Сум.

Як повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко, мобільні групи працюють за спеціальним графіком: перша працює вдень, друга – ввечері, третя група здійснює перевірку транспорту, який здійснює перевезення пасажирів.

«З початку запровадження карантину, поліцейськими складено 142 адміністративних протоколи за ст. 44-3 КУпАП, Управлінням патрульної поліції складено 130 адміністративних протоколів за цією ж статтею за порушення запроваджених карантинних заходів. Представниками Держпродспоживслужби у Сумській області спільно з виконавчими органи міської ради та органами поліції складено 56 адміністративних протоколів за порушення санітарних норм по ст. 42 КУпАПУ», – повідомив посадовець.

Станіслав Кононенко також наголосив, що одночасно після 23:00 мобільною групою проводяться обстеження об’єктів торгівлі та громадського харчування з метою виявлення недотримання санітарних норм або карантинних заходів. Станом на сьогодні вже проведено 145 перевірок на 43 об’єктах.

Очільник Сум Олександр Лисенко доручив продовжувати роботу в даному напрямку та більшу увагу зосереджувати на перевірках саме пасажирського транспорту. Він наголосив, що дотримувати маскового режиму мають всі, і водії, і пасажири.

Зокрема, як повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи, на даний час перевірено близько 290 транспортних засобів (на 30 маршрутах), та складено 13 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП.

Зауважимо, мобільна група була створена згідно з розпорядженням міського голови від 16 липня. До її складу входять представники органів поліції, Держпродспоживслужби та виконавчих органів міської ради.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: