Завантаження ...

Внесок науковця СумДУ у розвиток науково-дослідної діяльності відзначено Грамотою Верховної Ради України

Сумський державний університет, незважаючи на карантин, цього року продовжує діяльність щодо зростання обсягів виконання наукових проєктів на замовлення бізнесу



Сумський державний університет, незважаючи на карантин, цього року продовжує діяльність щодо зростання обсягів виконання наукових проєктів на замовлення бізнесу, підприємств і організацій, а також науково-дослідних робіт, які фінансуються за рахунок загального фонду державного бюджету.

Наразі науковці університету виконують понад 770 договорів (контрактів) на створення і передачу науково-технічної продукції. Кількість і обсяг фінансування держбюджетних науково-дослідних робіт у 2020 році є найбільшим за історію існування університету: заклад отримав державну підтримку на виконання 58 проєктів, з яких 24 дослідження і розробки молодих вчених.

Загалом СумДУ щорічно виконує понад 1000 замовлень для понад 450 підприємств і організацій різних форм власності. Майже третина науково-дослідних робіт виконується для іноземних замовників з 25 країн світу, зокрема, США, Китаю, Німеччини, Великобританії, Саудівської Аравії тощо.

Ці досягнення – беззаперечна заслуга колективу вчених університету. Внесок одного з них, нещодавно відзначено найвищим державним законодавчим органом. Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед українським народом» нагороджено начальника науково-дослідної частини СумДУ Дениса Курбатова.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: