Завантаження ...

На Сумщині вогнеборці сім разів приборкували загоряння рослинності та сміття

Через спекотну погоду, яка днями встановилася на території області, значно зросла небезпека пожеж, у першу чергу в природних екосистемах.



Через спекотну погоду, яка днями встановилася на території області, значно зросла небезпека пожеж, у першу чергу в природних екосистемах. Так, 1 вересня вогнеборці сім разів приборкували загоряння залишків рослинності та сміття у Краснопільському, Роменському, Сумському, Ямпільському, Буринському районах та обласному центрі.

О 14:48 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності на вул. Слов'янській у смт Краснопілля. На гасіння направили черговий караул 11-ї державної пожежно-рятувальної частини. По прибутті на місце виклику було встановлено, що вогонь охопив площу - близько 80 кв. м. Полум'я загрожувало трансформаторній підстанції, яка знаходилась у безпосередньому осередку горіння. Також стрімке поширення вогню створювало небезпеку для розташованих неподалік житлового будинку та магазину. О 15:00 вдалося локалізувати пожежу та відвернути вогняну загрозу від підстанції та будівель. О 15:15 полум'я приборкали.

А увечері о 18:16 краснопільські вогнеборці були викликані в урочище «Вовківка», де їм довелося ліквідовувати близько 45 кв. м. загоряння на території сміттєзвалища. О 19:30 вогонь локалізували та запобігли його подальшому поширенню, а о 20:15 - ліквідували.

У м. Суми на подвір'ї багатоповерхівок на вул. Ковпака загорілося сміття та сухе листя. Дана інформація о 15:48 надійшла до рятувальників. Локалізував о 16:05 пожежу вдалося відвернути небезпеку від розташованої неподалік нежитлової будівлі. О 16:12 вогонь приборкали.

А у Ямпільському районі на приборкання 2 га пожежі сухостою на залізничному перегоні Хутір-Михайлівський - Свеса залучили пожежний потяг Укрзалізниці. О 17:15 вдалося зупинити подальше поширення вогню та відвернути небезпеку від розташованого поруч лісового масиву. А о 17:41, використавши 23 т води, пожежу ліквідували.

О 20:44 надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності в с. Успенка, Буринського району. На гасіння направили відділення чергового караулу 23-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру. По прибутті на місце виклику було встановлено, що вогонь охопив очерет, чагарники та іншу рослинність на площі близько 2 га. О 21:30 рятувальники локалізували загоряння, а о 22:30 — ліквідували.

Всього на приборкання всіх цих пожеж залучалося: від Державної служби України з надзвичайних ситуацій - 19 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки, від Укрзалізниці - 7 працівників та пожежний потяг, від місцевої пожежної команди - 1 працівник та 1 одиниця техніки.

За попередніми висновками фахівців, загоряння спричинило необережне поводження з вогнем. Наголошуємо, на Сумщині нині оголошено найвищий - 5 клас пожежної небезпеки! Отже громадянам необхідно бути вкрай відповідальними у дотриманні вимог пожежної безпеки - не спалювати сухостій, стерню та сміття, не розпалювати вогнища у лісах та лісопаркових зонах. При виявленні ознак пожежі на відкритій території та у лісовій місцевості негайно викликайте рятувальників за номером «101»!

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: