Завантаження ...

На Сумщині дільничні офіцери поліції знайшли та вилучили насадження конопель та маку

Більше 200 кущів конопель та 145 рослин маку вирощував на своєму городі 47-річний житель одного з сіл Шосткинського району.



Більше 200 кущів конопель та 145 рослин маку вирощував на своєму городі 47-річний житель одного з сіл Шосткинського району. Коли до чоловіка з санкціонованим обшуком прийшли поліцейські – він всіляко намагався завадити проведенню слідчих дій і навіть вирвавши з рук слідчого та знищив постанову суду.

В рамках комплексних оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак», дільничні офіцери поліції отримали інформацію, що один з жителів села у Шосткинському районі вирощує мак та коноплі. Поліцейські не стали зволікати та навідались до садиби 47-річного чоловіка.

Коли слідча, згідно процесуальних дій затверджених в Кримінальному процесуальному кодексі України, стала зачитувати власнику ухвалу суду про проведення на території його домоволодіння санкціонованого обшуку - чоловік вирвав з її рук документ і розірвав. Проте цей факт не став на заваді слідчим діям правоохоронців, які все ж провели заплановані заходи.

В ході обшуку поліцейські знайшли на прилеглій до будинку земельній ділянці кущі коноплі та маку, які росли разом з городиною і були старанно доглянуті. Стражі правопорядку вилучили 227 конопель та 145 стебел маку, які облікували та направили на експертне дослідження.

За словами власника насаджень, заборонені законом рослини насіялись самі.

У поліції відкрили кримінальні провадження за ознаками одразу двох статей Кримінального кодексу України - ст. 357 «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження», та ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель».

Санкції статей передбачають покарання до трьох років обмеження волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: