Завантаження ...

СумДУ представив досвід участі в міжнародних рейтингах на онлайн зустрічі українських університетів

16 червня відбувся онлайн круглий стіл на тему “Десятиріччя участі українських університетів в рейтингу QS: проблеми і перспективи”.



16 червня відбувся онлайн круглий стіл на тему “Десятиріччя участі українських університетів в рейтингу QS: проблеми і перспективи”. У заході взяли участь представники компанії QS Quacquarelli Symonds (Великобританія), Міністерства освіти і науки України та шістьох українських університетів, які цього року увійшли до топ-1000 рейтингу QS. Сумський державний університет представляв ректор Анатолій Васильєв.

Міністерство освіти і науки України відзначило важливість представлення в рейтингу українських університетів, адже QS має перевірену часом методику та репутацію, а отже, є гарним орієнтиром для держави для незалежного оцінювання закладів вищої освіти.

Представники компанії QS відзначили важливість наукометричних показників в методиці рейтингу, а також оцінок академічних експертів та роботодавців, які компанія отримує в результаті щорічного масштабного соціологічного дослідження.

Як позитивний приклад позиціювання досягнень української вищої освіти на міжнародній арені, було відзначено участь СумДУ у виставці Reimagine Education 2019 у Лондоні. Зоя Зайцева, керівник з міжнародних партнерств компанії QS: “Стенд Сумського державного університету з віртуальною реальністю був один з найпопулярніших на лондонському заході. Відвідувачі були у великому захваті і вони це відмічали у своїх відгуках”.

Ректор СумДУ Анатолій Васильєв поділився досвідом організації участі університету в міжнародних рейтингах, зокрема і QS: “Мету входження до рейтингу було поставлено саме 10 років тому. Проаналізувавши усі відомі рейтинги ми створили у себе реєстр основних показників, які визначають рівень університету світового класу. Під цю систему показників ми розробили систему стимулювання, різнопланову, багаторівневу, достатньо деталізовану і з відповідними бонусами, створили свій внутрішній рейтинг, який працює на ці ж показники, створили високотехнологічний центр бенчмаркінгу. Такими підходами загорівся й весь колектив університету. ”

Нагадаємо, СумДУ вперше увійшов до рейтингу QS у 2014 році та вже сьомий рік поспіль визначається як університет з високою дослідницькою продуктивністю (high research intensity). Університет став першим в Україні, хто пройшов незалежний аудит QS Stars 2013 року, здобувши найвищі оцінки (5 зірок) за рядом номінацій. З 2017 року СумДУ входить до рейтингу топ-150 «молодих» університетів світу, що «стрімко зростають».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: