Завантаження ...

На Сумщині знешкодили більше тридцяти старих боєприпасів

Минулої доби жителі області та сапери ДСНС знайшли тридцять мін, три артснаряди та детонатор часів Другої світової війни. На місці кожної знахідки виїздили працівники поліції.



Минулої доби жителі області та сапери ДСНС знайшли тридцять мін, три артснаряди та детонатор часів Другої світової війни. На місці кожної знахідки виїздили працівники поліції.

У першому випадку протипіхотну міну знайшов на своєму городі 69-річний житель одного з сіл Глухівського району. У другому - артилерійський снаряд калібру 76 мм часів минулої війни виявили жителі Охтирщини – його випадково побачили у лісосмузі, на відстані близько 1 км від села Пологи. І майже склад старих іржавих боєприпасів знайшли під час планових робіт сапери ДСНПС, які обстежували місцевість поблизу села Перекопівка Роменського району. У лісовому масиві на відстані півтора кілометра від околиці населеного пункту вони вилучили 29 мінометних мін калібру 50 мм, 2 артилерійських снаряди калібру 45 мм та детонатор.

На місця виявлення боєприпасів виїздили працівники поліції, які оглянули знахідки та здійснювали охорону небезпечних об‘єктів до прибуття саперного підрозділу Державної служби надзвичайних ситуацій.

Поліція нагадує громадянам, що старі боєприпаси становлять смертельну небезпеку навіть після більш ніж семидесяти років після закінчення війни. Їх неможна пересувати чи розбирати, кидати у вогнище чи у воду. Вони можуть здетонувати навіть від найменшого дотику. Якщо ви натрапили на таку «знахідку» - позначте або запам‘ятайте це місце, відійдіть щонайменше на 100-150 метрів і сповістіть рятувальників або поліцію за номерами «гарячих ліній» відповідно «101» або «102». Будьте обачні, і залишайтеся здоровими.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: