Завантаження ...

На Сумщині виявлено та знешкоджено кілька десятків старих боєприпасів

Більше півсотні мін та артснарядів виявили за два останні дні працівники регіонального центру ДСНС України поблизу села Перекопівка. На кожне з вказаних місць виїздили правоохоронці



Більше півсотні мін та артснарядів виявили за два останні дні працівники регіонального центру ДСНС України поблизу села Перекопівка. На кожне з вказаних місць виїздили правоохоронці, які забезпечували охорону небезпечних «знахідок» до моменту їх знешкодження.

Тридцять мін та шість артснарядів різного калібру часів Другої світової війни знайшли співробітники ДСНС під час планового розмінування поблизу Перекопівкі. Наступного дня неподалік цього ж села вони виявили ще один подібний «арсенал»: 28 мінометних мін калібром 50 мм та сім різнокаліберних артилерійських снарядів.

Ще одне аналогічне повідомлення, цього разу про виявлення двох 40-міліметрових артснарядів, надійшло від адміністрації Біловодської сільради – старі боєприпаси виявили місцеві жителі просто у центрі населеного пункту.

На кожне з вказаних місць події відразу виїздили працівники поліції, аби оглянути «знахідки» та забезпечити охорону небезпечної зони до моменту знешкодження мін та снарядів саперним підрозділом спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Управління МНС України.

Поліція знову нагадує громадянам: у разі виявлення зброї, боєприпасів чи інших вибухонебезпечних предметів, найголовніше – не торкатися їх, і за жодних обставин не переміщати. Слід відмітити чи запам’ятати місцезнаходження знахідки, відійти на безпечну відстань та викликати поліцію.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: