Завантаження ...

На Сумщині прокуратурою ініційовано повернення до державної власності Роменського КХП

Прокуратурою Сумської області встановлено, що Роменський комбінат хлібопродуктів свого часу був включений до законодавчого переліку державного майна, що не підлягає приватизації.



Прокуратурою Сумської області встановлено, що Роменський комбінат хлібопродуктів свого часу був включений до законодавчого переліку державного майна, що не підлягає приватизації. Однак всупереч вимог законодавства акціонерною компанією у 2012 році оформлено правовстановлюючі документи на право приватної власності на вищезгаданий об’єкт, що створило загрозу його подальшого відчуження на користь третіх осіб.

Встановивши зазначені факти та зібравши докази на їх підтвердження, прокуратурою Сумської області поінформовано уповноважені державні органи влади – Кабінет Міністрів України та Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з метою вжиття ними заходів цивільно-правового характеру, спрямованих на відновлення порушених інтересів держави.

За надісланими прокуратурою області матеріалами Мінекономрозвитку звернулось до Господарського суду Сумської області з позовом до вищезгаданої акціонерної компанії про скасування приватної власності на Роменський комбінат хлібопродуктів, орієнтовна вартість якого близько 35 млн грн, та визнання прав на вказане підприємство за державою.

У справі відкрито провадження, триває судовий розгляд.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: