Завантаження ...

Протягом тижня рибоохоронний патруль Сумщини виявив 38 порушень

У період з 04 червня по 10 червня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 38 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 04 червня по 10 червня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 38 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 22 протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), 7 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та по одному – за ст. 85 прим. 1 КУпАП (виготовлення, збут, зберігання чи реклама заборонених знарядь добування (збирання) об'єктів тваринного або рослинного світу) та за ст. 90 КУпАП (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України). Також оформлено сім актів виявлення та вилучення 15 одиниць безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 28 од. заборонених знарядь лову та понад 30 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 15 153 грн. Накладено штрафів на суму 680 грн. Передано до судів 24 справи для притягнення до адміністративної відповідальності» – повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, п’ятого червня в с. Піщане Сумської міської ради порушник добував рибу забороненим знаряддям лову – одним «павуком». У такий спосіб виловив 3 кг водних біоресурсів: карась сріблястий – 52 екз. Збитки становлять 884 грн.

Шостого червня 2020 року в ході проведення рибоохоронного рейду групою державних інспекторів Сумського рибоохоронного патруля викрито грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на р. Осота поблизу с. Клишки Шосткинського району. Близько 14 години виявлено порушника, який ловив водні біоресурси забороненими знаряддями – «екраном» в кількості 2 шт. У такий спосіб йому вдалося виловити 2 кг риби: плітка – 32 екз. Завдано збитків рибному господарству України на суму 2 720 грн.

Цього ж дня на озері в м. Глухів порушник за допомогою забороненого знаряддя лову – однією сіткою добув 2 екз. карася золотого, занесеного до Червоної книги України. Сума збитків становить 660 грн.

На порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 та за ст. 90 КУпАП.

Знаряддя лову вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з документом опису-оцінки.

В заборонений нерестовий період державні інспектори викривають громадян, які, порушуючи Правила рибальства, добувають рибу на човнах та перевищуючи дозволену кількість вудочок на одну особу. Такі порушення задокументовані у Буринському та Сумському районі. На сім осіб складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено штрафи на суму 680 грн.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог правил рибальства в нерестовий період, з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: