Завантаження ...

Поради поліції Сумщини: як вберегти свій велосипед від крадіжки

З настанням тепла громадяни активніше користуються велотранспортом. Та саме в цей період збільшується кількість їх крадіжок. Тож поліція дає поради, як захистити свій двоколісний транспорт від крадіїв.



З настанням тепла громадяни активніше користуються велотранспортом. Та саме в цей період збільшується кількість їх крадіжок. Тож поліція дає поради, як захистити свій двоколісний транспорт від крадіїв.

Популярністю у крадіїв користуються різні типи велосипедів, як дорогі брендові моделі, так і дешеві.

Крадені байки збуваються на ринках, через Інтернет-мережу, здаються у ломбарди, або розбираються на запчастини для їх подальшого перепродажу.

Для збереження свого двоколісника, перш за все відмовтесь від ідеї зберігати його на сходовому майданчику, у загальному коридорі, у підвалі та в будь-якому іншому подібному місці з відносно вільним доступом сторонніх людей.

Зберігайте документи на велосипед протягом усього часу його експлуатації. Тільки вони зможуть підтвердити ваше право на володіння велотранспортом. Запишіть, або краще сфотографуйте серійний номер рами та зробіть фото самого велосипеду та його особливих прикмет – в разі крадіжки ця інформація значно допоможе у пошуку викраденого двоколісного.

Паркуйте свій байк у різних місцях. Регулярне паркування в одному і тому ж місці привертає увагу зловмисників.

Для кращого захисту необхідно використовувати як мінімум два велозамка і бажано різного типу, оскільки зловмиснику знадобиться більше часу, аби впоратися з ними.

Ніколи не давайте кататися на своєму велосипеді незнайомим або малознайомим людям. Не покладайтеся на відеокамери, встановлені на найближчих будинках, оскільки зловмисники здебільшого приховують своє обличчя капюшоном, кепкою тощо. Крім того, більшість відеокамер записують відео низької якості, що унеможливлює встановлення особи злочинця.

Завжди звертайте увагу на всіх підозрілих осіб, що перебувають поблизу припаркованого двоколісника. Іноді пильна увага відлякує потенційного крадія від об’єкта крадіжки, і разом з тим збільшує шанси знайти правопорушника, якщо крадіжка все-таки сталася.

Тож будьте уважні, дотримуйтесь цих простих правил, і вам не доведеться стати жертвою крадіжки.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: