Завантаження ...

До сумських дитсадочків повернулось вже майже півтори тисячі дітей

Під час щотижневої апаратної наради при міському голові Олександрові Лисенку обговорили питання функціонування у сумських дитсадках чергових груп і можливість розширення роботи груп у звичайному режимі.



Під час щотижневої апаратної наради при міському голові Олександрові Лисенку обговорили питання функціонування у сумських дитсадках чергових груп і можливість розширення роботи груп у звичайному режимі.

За інформацією начальника управління освіти і науки Антоніна Данильченко, на минулому тижні було підготовано відповідну матеріальну базу та відкрито 167 чергових груп у 40 закладах дошкільної освіти (33 заклади дошкільної освіти, сім навчально-виховних комплексів), а відтак станом на 4 червня до сумських дитсадочків повернулись вже майже півтори тисячі дітей (1436 чоловік), чиї батьки принесли довідки з місця роботи про зайнятість на робочому місці. Також освітяни пішли на зустріч декільком батькам, які не працюють, але звернулись із заявами про необхідність улаштування дітей до дитсадків.

Принагідно очільник міста наголосив, що у зв’язку з послабленням карантину на території Сумської міської ОТГ, актуальним є питання відновлення роботи груп у дошкільних закладах й у звичайному режимі, але з обов’язковим дотримання протиепідемічних заходів.

«Більшість закладів міста вже відкрились та працюють у штатному режимі, відповідно, за умови дотримання протиепідемічних вимог, дитячі садочки не мають бути виключенням. Адже, навіть попри прихід літа, не всі батьки мають можливість увесь день бути разом із дитиною або ж відвезти її до бабусі та дідуся, тому дитячі садочки мають бути готові до роботи на рівні з іншими закладами міста, ми ж зі свого боку повинні це забезпечити», – зауважив Олександр Лисенко.

Антоніна Данильченко зазначила, що дитсадки до цього готові, водночас повідомила, що окрім чергових груп у закладах дошкільної освіти було дозволено роботу за умови дотримання карантину КУ «Сумський міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» (для проведення консультацій по підготовці до ЗНО); КЗ «КДЮСШ № 1 м. Суми» та КЗ «КДЮСШ № 2 м. Суми» (для проведення групових занять (з кількістю учасників не більше 10 осіб); КЗ «Міжшкільний навчально-виробничий комбінат» (для організації виробничої практики учнів 10-х класів та поновлення виробничого навчання з індивідуального практичного керування автотранспортними засобами для учнів 11-х класів); КУ «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» (для відновлення надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг шляхом проведення індивідуальних занять).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: