Завантаження ...

На Сумщині упродовж доби знищили 11 боєприпасів часів минулих війн, ще 44 виявили

2 червня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження фугасної авіаційної бомби, вагою 50 кг у Великописарівському районі та 7 артилерійських снарядів і 3 вибухників у Охтирському районі.



2 червня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження фугасної авіаційної бомби, вагою 50 кг у Великописарівському районі та 7 артилерійських снарядів і 3 вибухників у Охтирському районі. На вибухонебезпечні предмети натрапили шукачі металобрухту. У першому випадку на лузі в 200 м від будинків с. Пожня, а у другому - в лісосмузі в 100 м від житлового сектору с. Грунь. Боєприпаси Другої світової війни фахівці вилучили, вивезли у спеціально відведені місця та знищили шляхом підриву.

Цього ж дня, до Служби порятунку «101» надійшло 4 повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів: на Кролевеччині - авіабомби ФАБ-50 поблизу с. Тулиголове та 3 мінометних мін поблизу с. Литвиночі; поблизу с. Піщане (м. Суми) - мінометної міни; на Роменщині у лісі поблизу с. Перекопівка - 7 артснарядів, 24 мінометних мін та 8 детонаторів.

Виявлені вибухонебезпечні предмети попередньо ідентифіковані як боєприпаси часів минулих війн. На місцях їх виявлення працівниками поліції встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Звертаємося до громадян з наполегливим проханням дотримуватись заходів безпеки у разі виявлення боєприпасів або схожих на них предметів. Пам'ятайте, даних знахідок не можна навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби за телефонними номерами «101» та «102».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: