Завантаження ...

За останні три дні на Сумщині було виявлено понад три десятки старих боєприпасів

До поліції надійшло сім повідомлень про виявлення боєприпасів часів Другої світової війни у Роменському, Охтирському, Конотопському та Лебединському районах.



До поліції надійшло сім повідомлень про виявлення боєприпасів часів Другої світової війни у Роменському, Охтирському, Конотопському та Лебединському районах. Небезпечні знахідки підлягають вилученню, та знищенню на полігоні.

До Конотопського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в полі на відстані 3 км від села Пекарі, під час проведення польових робіт, місцеві жителі виявили артилерійський снаряд калібру 76 мм часів Другої світової війни. Аналогічний снаряд було виявлено у лісосмузі в селі Грунька Охтирського району місцевим жителем.

А на лугу, на відстані півтора кілометра від села Червлене Лебединського району було знайдено мінометну міну калібру 82 мм.

До поліції надійшло повідомлення від диспетчера ДПРЧ № 14 про виявлення поблизу села Перекопівка Роменського району великої кількості боєприпасів до артилерійської зброї. Це мінометні міни калібрів 50 та 82 мм, а також снаряди 45 калібру. Все це було знайдено під час планового обстеження місцевості саперами.

Учора про виявлення двох снарядів калібру 152 та 120 мм до поліції повідомили жителі ще двох районів області. Один з них було знайдено у лісі, на відстані 3 км від села Вирівка Конотопського району, інший – у полі, на відстані 2 км від села Ключинівка Лебединського району.

Поліція забезпечила охорону всіх вибухонебезпечних знахідок до прибуття саперного підрозділу.

Правоохоронці нагадують громадянам, що у разі виявлення зброї, боєприпасів, чи інших вибухонебезпечних предметів, не варто їх торкатися, пересувати чи підіймати. Необхідно відмітити чи запам’ятати місце знахідки, відійти на безпечну відстань та викликати поліцію.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: