Завантаження ...

На Сумщині три застарілі боєприпаси знешкоджено, ще 36 виявлено

25 травня, групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження двох 76-мм та одного 122-мм артилерійських снарядів, які раніше були виявлені с. Зарічне, Тростянецького району та м. Білопілля.



25 травня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження двох 76-мм та одного 122-мм артилерійських снарядів, які раніше були виявлені с. Зарічне, Тростянецького району та м. Білопілля.

Цього ж дня, до Служби порятунку «101», надійшла інформація про виявлення одного 76-мм артснаряду на відстані до 2 км від житлових будинків с. Пекарі Конотопського району та с. Червлене Лебединського району, місцеві мешканці також знайшли один 82-мм артилерійський снаряд. Схожий випадок мав місце і в Роменському районі де на відстані 1,5 км від житлових будинків с. Перекопівка, в лісі місцеві мешканці натрапили на один 76-мм артилерійський снаряд та сорок дві 50-мм та дві 82-мм мінометні міни.

26 травня о 06:55 надійло повідомлення про виявлення п’ятьох 45-мм артснарядів та трьох 50-мм мінометних мін в місцевій водоймі на глибині до 0,5 м с. Боромля Тростянецького району. Небезпечні знахідки знаходилися на відстані до 5 км від житлових будинків.

На місцях небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Пам'ятайте! Вилучення та знешкодження даних предметів можуть здійснювати лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: