Завантаження ...

На Сумщині правоохоронці задокументували факт незаконного перевезення деревини

В Охтирському районі працівники патрульної поліції виявили чоловіка, який автомобілем перевозив деревину не маючи відповідних документів.



В Охтирському районі працівники патрульної поліції виявили чоловіка, який автомобілем перевозив деревину не маючи відповідних документів. За таке правопорушення чинним законодавством передбачено до трьох років позбавлення волі.

Біля села Хухра Охтирського району, правоохоронці зупинили вантажний автомобіль "ЗіЛ-131". Кузов транспортного засобу був повністю заповнений деревиною породи дуб об’ємом 8 кубометрів. Під час перевірки документів, на походження вантажу, працівниками поліції було виявлено їх невідповідність. Як пояснив 31-річний водій, - перевезти деревину його попросив 32-річний знайомий – власник цього транспорту.

Правоохоронцями вантажний автомобіль та деревину було вилучено. А за даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Слідство по встановленню походження та місця рубки деревини триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: