Завантаження ...

На Сумщині упродовж доби знищили два боєприпаси часів минулих війн, ще п’ять - виявили

19 травня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження мінометної міни та артилерійського снаряду часів Другої світової війни.



19 травня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м.Ромни), проведено роботи зі знешкодження мінометної міни та артилерійського снаряду часів Другої світової війни.

За попередніми даними, в с. Нижня Сироватка, Сумського району під час впорядкування приватного подвір’я був виявлений металевий предмет, який у подальшому ідентифікували як 82-мм мінометну міну. Небезпечна знахідка знаходилась лише в 5 м від житлового будинку. А у Лебединському районі під час земляних робіт на присадибній ділянці жителі с. Великий Вистороп натрапили на 100-мм артснаряд. Про небезпечні предмети люди повідомили до оперативних служб. Застарілу вибухівку піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій вилучили, вивезли та знищили у спеціально відведених місцях шляхом підриву.

Цього ж дня до Служби порятунку «101» надійшло 2 повідомлення про небезпечні знахідки. У Путивльському районі в 4 км від с. В’язенка в яру було виявлено 4 артснаряди. На інший небезпечний предмет – артснаряд натрапили у полі в 3 км від с. Беєве, Липоводолинського району.

Місця виявлення вибухонебезпечних предметів взято під охорону працівниками поліції. Надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Громадяни повинні пам’ятати, що боєприпасів або схожих на них предметів не можна навіть торкатися та у жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Необхідно запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади або безпосередньо до Служби порятунку за номером «101».

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: