Завантаження ...

За сім днів інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 28 порушень

У період з 23 по 29 квітня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 28 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 23 по 29 квітня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 28 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 12 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову) та 12 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства). Також оформлено чотири акти виявлення та вилучення 17 одиниць безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 41 од. заборонених знарядь лову та більше 76 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 12 764 грн. Накладено штрафів на суму 1 020 грн. Передано до судів 12 справ для притягнення до адміністративної відповідальності» - повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, 25 квітня 2020 року державними інспекторами Сумського рибоохоронного патруля викрито грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на водоймі біля с. Зазірки Кролевецького району. Близько 6 години двоє громадян ловили рибу за допомогою заборонених знарядь – трьома сітками. Загальна вага добутої риби склала майже 6 кг, а саме: плітка – 75 шт., окунь – 23 шт. та лин – 1 шт. Завдано збитків у розмірі 6 885 грн.

Цього ж дня в ході проведення рибоохоронного рейду по Охтирському району рибінспектори задокументували грубе порушення Правил рибальства на водоймі біля с. Бугрувате. Близько 3 години два мешканця с. Сонячне Охтирського району та житель м. Охтирка ловили рибу з гумового човна за допомогою заборонених знарядь лову – чотирма сітками. У такий спосіб вони здобули водних біоресурсів загальною вагою близько 62 кг, а саме: карась сріблястий – 127 шт. та лин – 3 шт. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 2 516 грн.

29 квітня державними інспекторами Сумського рибоохоронного патруля виявлено грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на водоймі в с. Ріпки Роменського району. Близько 01 години викрито мешканця м. Ромни, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів у нерестовий заборонений період з гумового човна за допомогою забороненого знаряддя - електровудкою. Загальна вага добутої риби склала близько 2 кг, а саме: окунь – 108 екз., карась сріблястий – 40 екз. Завдано збитків у розмірі 2 516 грн.

На порушників складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно опису-оцінки знарядь лову.

В заборонений нерестовий період державні інспектори викривають громадян, які, порушуючи Правила рибальства, добувають рибу на човнах та перевищуючи дозволену кількість вудочок на одну особу.

Так, 24 квітня на Косівщинському водосховищі Сумського району виявлено шість громадян, які ловили рибу 15 вудками з гачками, кількість яких перевищувала дозволену норму. На осіб накладено штраф по 85 грн.

Аналогічне порушення виявлено на р. Десна в с. Собич Шосткинського району. В нерестовий заборонений період чоловік на човні добував рибу за допомогою двох вудок. За порушення накладено штраф 85 грн.

На винних осіб складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

За даний період складено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна у Середино – Будському та Шосткинському районах У водне середовище випущено шість кг риби.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог правил рибальства в нерестовий період, з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: