Завантаження ...

На Сумщині взято під варту рецидивіста, який скоїв розбійний напад на 72-річну пенсіонерку

За клопотанням Конотопської місцевої прокуратури рішенням суду 28 квітня 2020 року підозрюваному, який напередодні скоїв розбійний напад на 72-річну пенсіонерку, обрано запобіжний захід



За клопотанням Конотопської місцевої прокуратури рішенням суду 28 квітня 2020 року підозрюваному, який напередодні скоїв розбійний напад на 72-річну пенсіонерку, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Мова йде про подію, що сталась в одному з приватних секторів Конотопа близько 09:30. Місцева пенсіонерка саме повернулася додому з магазину, коли до її помешкання вдерся невідомий у масці. Штовхнувши бабусю на підлогу, він став вимагати гроші, погрожуючи при цьому старенькій викруткою. Злякавшись, жінка віддала всі свої заощадження – близько 1100 гривень. Тікаючи, нападник прихопив ще й два мобільні телефони пенсіонерки.

Під процесуальним керівництвом прокуратури співробітники Управління карного розшуку ГУНП Сумської області оперативно встановили особу нападника та за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» затримали його за місцем мешкання в Полтавській області. Також встановлено причетність затриманого до крадіжки особистих речей із приватного будинку жителів м. Конотоп.

«Підозрюваному 44 роки, більшу половину з яких він провів у місцях несвободи. Усього чоловік має 6 судимостей. За попереднім вироком суду він був засуджений до 11 років позбавлення волі за розбійний напад та грабіж. Цього разу його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний із погрозою застосування насильства та проникненням до житла) та ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана із проникненням до житла) КК України. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна», – розповіла прокурор Конотопської місцевої прокуратури Юлія Волосюк.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: