Завантаження ...

На Сумщині упродовж тижня піротехніки знешкодили 25 боєприпасів часів минулих війн

Протягом тижня, піротехнічними підрозділами було знищено 10 артилерійських снарядів (45, 76, 85, 122 мм), 7 мінометних мін (50, 82 мм), 7 патронів та ручну гранату (Ф-1) часів Другої світової війни.



Протягом тижня, піротехнічними підрозділами Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м.Ромни), було знищено 10 артилерійських снарядів (45, 76, 85, 122 мм), 7 мінометних мін (50, 82 мм), 7 патронів та ручну гранату (Ф-1) часів Другої світової війни. Дані боєприпаси були виявлені у Буринському, Конотопському, Сумському, Роменському, Охтирському, Тростянецькому, Ямпільському, Лебединському районах та смт Краснопілля і м. Лебедин.

На вибухонебезпечні предмети громадяни натрапляли у різних місцях – у полях, лісосмугах, лісах. А на Буринщині в с. Піски під час земельних робіт на присадибній ділянці люди натрапили на артснаряд, який знаходився лише в 100 м від житлових будинків. Вибухонебезпечний предмет вилучили піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, вивезли у спеціально відведене місце і знищили шляхом підриву.

Рятувальники наголошують, кожен може натрапити на вибухову знахідку, і від того, як правильно себе поводити, буде залежати збереження вашого здоров’я, а іноді і життя! Слід пам’ятати прості правила: у разі знаходження вибухонебезпечних предметів не беріть їх до рук та не підпускайте сторонніх, не користуйтеся поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про небезпечну знахідку треба негайно повідомити до оперативних служб за телефонними номерами «101» та «102». Окремо звертаємось до батьків з проханням нагадувати своїм дітям про небезпеку пустощів зі снарядами, патронами та іншими вибухонебезпечними предметами. Пам’ятайте: неухильне виконання заходів безпеки збереже вам і оточуючим життя!

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: