Завантаження ...

За рахунок довірливого жителя Сумщини псевдобанкір «заробив» чотири тисячі гривень

Поліцейські Недригайлова розшукують зловмисника, який дізнавшись у 64-річного місцевого жителя конфіденційну банківську інформацію, повністю спустошив його рахунок.



Поліцейські Недригайлова розшукують зловмисника, який дізнавшись у 64-річного місцевого жителя конфіденційну банківську інформацію, повністю спустошив його рахунок.

Вдень, на мобільний телефон 64-річного чоловіка, надійшло смс-повідомлення від невідомого абонента. В повідомленні зазначалося, що заявник здійснює резервацію товару на суму більш ніж 1000 гривен і для ознайомлення з більш детальною інформацією з цього приводу, йому треба зателефонувати на вказаний в тексті повідомлення мобільний номер телефону. Подзвонивши і дізнавшись «деталі» від нібито представника банку, чоловік, бажаючи заблокувати свій банківський рахунок, повідомив співрозмовнику конфіденційну інформацію: номер банківської картки та код, що надійшов у смс-повідомленні.

А вже за декілька хвилин з’ясував, що з його банківського рахунку зникло чотири тисячі гривень.

По даному факту слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та ведуть пошуки зловмисника. А в поліції вкотре звертаються до всіх громадян з проханням, не довіряти співрозмовникам, які представляються працівниками банків чи будь-яких інших фінансових установ; не повідомляти нікому конфіденційну інформацію щодо своїх банківських рахунків, секретні коди чи пін-код.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: