Завантаження ...

У Сумах вісім хворих на COVID-19, дев'ять осіб – під підозрою

В. о начальника відділу охорони здоров'я Олена Чумаченко в інтерв'ю Інформаційному порталу Сумської міської ради розповіла поточну ситуацію з захворюваністю на коронавірус у Сумах.



В. о начальника відділу охорони здоров'я Олена Чумаченко в інтерв'ю Інформаційному порталу Сумської міської ради розповіла поточну ситуацію з захворюваністю на коронавірус у Сумах.

Станом на 15 квітня в місті підтверджено вісім випадків захворювання на коронавірус. Один пацієнт лікується в обласній інфекційній лікарні, чотири перебувають на самоізоляції, ще одна пацієнтка – в обласному клінічному перинатальному центрі. Дві особи, у зв’язку з одужанням, виписані.

Усі, хто контактував з пацієнтами, у яких підтвердили інфікування, а це 28 осіб перебувають на самоізоляції під пильним наглядом лікарів первинної ланки, з якими вони уклали декларації.

Із підозрою на захворювання на сьогоднішній день є дев'ять осіб, вони також перебувають під наглядом лікарів, як і громадяни, що контактували з ними.

Олена Чумаченко також повідомила, що у вагітної, яка перебуває в перинатальному центрі, тест на коронавірус вже показав негативний результат, наразі очікують на остаточний результат аналізів.

Загалом, по Сумській області підтверджено 77 випадків захворюваності, з яких чотири завершились летально.

«Завдяки вчасно вжитим міською владою превентивним заходам, поки що в Сумах вдалося запобігти масштабного розповсюдження хвороби, проте, не варто забувати про дотримання карантину під час святкування Великодня, адже нехтування правилами може призвести до тяжких наслідків», – наголосила Олена Чумаченко.

Посадовиця також нагадала містянам, що основними запобіжними заходами для захисту від коронавірусної інфекції залишаються дотримання правил карантинного режиму, особиста гігієна та використання дезінфікуючих засобів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: