Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу вогнеборці двічі ліквідовували загоряння неексплуатуємих житлових будинків

12 квітня о 13:35, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку, що не експлуатується по вул. Садова в с. Манухівка, Путивльського району.



12 квітня о 13:35, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку, що не експлуатується по вул. Садова в с. Манухівка, Путивльського району. Про пожежу повідомили місцеві мешканці, які побачили дим та полум’я. На місце події було направлено черговий караул 15 – ї Державної пожежно – рятувальної частини та місцеві пожежні команди сіл Бояро – лежачі та Юр’єве.

По прибуттю було встановлено, що пожежа почалась з загоряння сухої рослинності, площа пройдена вогнем, який потім перекинувся на будівлю, складала до 5 га. Для безперебійної подачі води на гасіння пожежні автоцистерни довелось до заправляти від водонапірної башти, яка була розташована на відстані 1 км від осередку горіння.

О 15:35 загоряння локалізували, а о 16:12 – витративши на гасіння майже 12 тон води, повністю ліквідували.

Цього ж дня, схожий випадок мав місце і в Роменському районі, де о 16:28, до Служби порятунку 101, надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в с. Борозенка.

Прибувши на місце вогнеборці встановили, що вогнем охоплено перекриття на площі до 38 кв. м, стіни на площі до 20 кв.м.

О 16:57 вогонь локалізували, а о 19:58 – повністю ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 2 одиниці спеціальної техніки та 8 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій та 3 автомобілі та 3 працівники місцевих пожежних команд сіл Бояро – Лежачі, Юр’єве та Басівка.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: