Завантаження ...

У поліції Сумщини відкрили кримінальне провадження за фактом травмування в ДТП пішохода

Подія сталася вчора, близько 12:30, в Конотопі на вул. Вирівська. В результаті зіткнення з мотоциклом постраждала 19-річна мешканка районного центру.



Подія сталася вчора, близько 12:30, в Конотопі на вул. Вирівська. В результаті зіткнення з мотоциклом постраждала 19-річна мешканка районного центру.

Як з’ясували, прибувши на місце події, працівники поліції, дівчина переходила дорогу поза пішохідним переходом. В цей час проїжджою частиною рухався мотоцикл «Musstang» під керуванням 18-річного конотопця. Імовірно, причиною автопригоди стало те, що хлопець не зумів зорієнтуватися на дорозі під час руху та допустив наїзд на пішохода. В результаті потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді перелому правої гомілки зі зміщенням, та була госпіталізована до Конотопської ЦРЛ для отримання допомоги.

Транспортний засіб вилучено та поміщено на спецмайданчик Конотопського відділу поліції. Водій мотоцикла, за попередніми даними, в момент скоєння аварії був тверезим.

Нараз за даним фактом слідчими відкрите кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для з’ясування об’єктивних причин та деталей автопригоди.

В поліції говорять: з початку поточного тижня це вже третя на території Конотопщини дорожньо-транспортна подія за участю двоколісників. Так, два дні тому водій мотоцикла «Tiger-150», під час руху вулицею райцентру, не обрав безпечної швидкості та, з’їхавши на узбіччя, впав. За схожих обставин потрапив у ДТП і 16-річний мопедист, мешканець Конотопського району: не впоравшись із кермуванням, він з’їхав у кювет і в результаті отримав тілесні ушкодження.
Поліція застерігає водії мототранспортних засобів від зайвої легковажності, та подає кілька порад, дотримання яких може убезпечити учасників дорожнього руху від аварій та дорожнього травматизму:

  • не порушуйте правила дорожнього руху та дотримуйтесь сигналів світлофора.;
  • зменшуйте швидкість перед пішохідними переходами. Якщо ви бачите на узбіччі тварину, яка має намір перебігти дорогу, рух також варто уповільнити;
  • зменшуйте швидкість на небезпечних ділянках дороги: на мостах, поворотах, спусках, на ділянках, де немає перекриття між зустрічними смугами, а також на слизьких ділянках дороги і там, де виконуються ремонтні роботи;
  • завжди вмикайте фари в темну пору доби та протягом усього дня взимку.

Пам’ятайте, що ваша дисциплінованість на дорозі – це запорука збереження вашого життя та здоров’я.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: