Завантаження ...

На Сумщині вогнеборці врятували шість будівель, приборкуючи займання рослинності

29 березня о 15:53 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в районі Блакитних озер обласного центру. Як було встановлено, вогонь охопив рослинність на площі 3 га



29 березня о 15:53 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в районі Блакитних озер обласного центру. Як було встановлено, вогонь охопив рослинність на площі 3 га та встиг перекинутись на покрівлю розташованої поруч дерев’яної господарчої споруди. Поривами вітру полум’я стрімко поширювалося. Виникла загроза для ще одної споруди та дачного будинку. На гасіння залучили відділення чергових караулів 2-ї та 1-ї державних пожежно-рятувальних частин. Для дозаправки водою автоцистерни довелося направляти для дозаправки від природної водойми, що знаходилася в 1 км від осередку горіння. О 18:42 загоряння вдалося локалізувати, а о 20:37, використавши близько 20 т води, пожежу приборкали. Вогонь лише встиг пошкодити покрівлю споруди на площі 5 кв. м.

Цього ж дня об 11:27 у Буринському районі відділення 23-ї державної пожежно-рятувальної частини було викликане в с. Верхня Сагарівка, де загорілася рослинність на площі 1,5 га. О 12:20 вогнеборцям вдалося зупинити подальше просування полум’я, тим самим відвернувши небезпеку від розташованих поруч житлового будинку та господарчої споруди. О 13:20 пожежу ліквідували.

О 13:11 надійшла інформація про пожежу в м. Ромни. Як було встановлено в районі вул. Гоголя зайнялися очерет та інша рослинність на площі 400 кв. і сміття, у тому числі залишки автопокришок. Вогонь ледь не перекинувся на розташовані поруч господарчу споруду та бочки з мастильними матеріалами, які вогнеборці охолоджували водяними стволами для запобігання займання. Вже о 13:40 вдалося відвернути небезпеку та локалізувати загоряння. О 14:40 вогонь приборкали.

Шановні громадяни, впорядковуючи присадибні ділянки та прилеглі території, не спалюйте рослинність та сміття. Такі загоряння швидко можуть перетворитись у масштабні і призвести не лише до матеріальних збитків та шкоди довкіллю, а й навіть до людських жертв! Будьте відповідальними у дотриманні правил пожежної безпеки, а при виявленні загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах негайно телефонуйте до Служби порятунку «101»!

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: