Завантаження ...

Поліцейські Сумщині знову попереджають громадян про небезпечні «знахідки» часів минулої війни

Учора старі гранати та мінометну міну періоду Другої світової війни жителі області виявили під час меліоративних робіт в полях.



Учора старі гранати та мінометну міну періоду Другої світової війни жителі області виявили під час меліоративних робіт в полях.

Перше повідомлення про стару гранату Ф-1 надійшло до працівників Лебединського відділення поліції – іржавий боєприпас випадково знайшли на території колишньої тракторної бригади поблизу Патріотівки. Друге повідомлення до поліції надійшло від жителів села Мутин, що на Кролевеччині, і теж про гранату, цього разу - ручну протитанкову. І третя інформація про знайдену мінометну міну калібру 82 мм надійшла до Сумського районного відділу поліції – селяни виявили «знахідку» поблизу Старого Села. Правоохоронці в кожному випадку виїздили на місця «знахідок» і встановлювали до прибуття фахівців саперних підрозділів ДСНС поліцейську охорону

Поліція знову нагадує громадянам «три золоті правила виживання» у випадку виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів, зброї чи боєприпасів:

  1. За жодних обставин не чіпати знахідку, адже це може бути смертельно небезпечно!
  2. Обережно відмітити її місцезнаходження якимось яскравим предметом і відійти не менш ніж на 100 метрів. Слідкувати, аби в зону небезпеки не потрапили сторонні особи чи тварини.
  3. Сповістити про виявлену річ або поліцію, зателефонувавши на спецлінію «102», або рятувальників – спецлінія «101».

Будьте уважні, особливо під час прогулянок на природі, під час польових чи городніх робіт, під час полювання або рибальства. Попередьте про небезпеку подібних «знахідок» дітей - їх цікавість та необізнаність можуть вартувати втрати життя та здоров’я. Дотримуйтесь цих простих правил, і вам чи вашим родичам не доведеться постраждати.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: