Завантаження ...

На Сумщині за шість днів вилучено 50 одиниць заборонених знарядь лову

У період з 04 по 10 березня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 34 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 04 по 10 березня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 34 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 15 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), сім - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та три – за ст. 85-1 КУпАП (незаконне зберігання та продаж заборонених знарядь лову). Також оформлено дев’ять актів виявлення та вилучення 25 одиниць безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 50 од. заборонених знарядь лову та майже 51 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 4 267 грн. Передано до судів 25 справ для притягнення до адміністративної відповідальності» - повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, 04 березня 2020 року в ході проведення рибоохоронного рейду державними інспекторами Сумського рибоохоронного патруля було задокументовано грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на р. Сула в с. Коровинці Недригайлівського району Сумської області. Близько 20 години виявлений місцевий житель, який ловив рибу з гумового човна забороненим знаряддям – однією сіткою. У такий спосіб впіймав близько 2 кг риби: плітка – 29 шт., окунь – 6 шт., раки – 2 шт. Завдано збитків рибному господарству на суму 2 618 грн.

В цей же день рибпатрульні викрили порушника на водоймі в с. Ображіївка Шосткинського району, який добув за допомогою однієї сітки 3 кг риби: карась сріблястий – 17 екз. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 289 грн.

Згодом рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. На р. Осота в с. Клишки Шосткинського району чоловік двома сітками добув 1 кг риби: плітка – 8 екз. Сума збитку склала 680 грн.

09 березня на р. Боромля в м. Тростянець рибінспекторами виявлений громадянин, який в темний час доби добував водні біоресурси за допомогою підсаки та ліхтарика. У такий спосіб йому вдалося виловити 20 екз. раків, загальною вагою 400 гр. Завдано збитків у розмірі 510 грн.

10 березня на цій же водоймі в м. Тростянець громадянин за допомогою заборонених знарядь лову – трьома сітками на гумовому човні добував рибу. У сітках знаходилась риба: лящ – 1 екз., загальною вагою 1,5 кг. Сума збитку склала 170 грн.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову та човен вилучено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно опису-оцінки знарядь лову.

За даний період складено дев’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна у Сумському, Роменському та Лебединському районах, згідно з якими вилучено 24 сітки та один «ятір». У водне середовище випущено майже 10 кг риби.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, за даний період, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках області виявлено сім випадків незаконного продажу 33 кг водних біоресурсів. На реалізаторів оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: