Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу один боєприпас знешкоджено та ще три виявлено

10 березня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження одного 76-мм артилерійського снаряду



10 березня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження одного 76-мм артилерійського снаряду, який раніше виявили в с. Кашпури Роменського району, в полі на відстані 1,5 км від житлових будинків. Небезпечний предмет було вивезено у спеціально відведене місце та знищено шляхом підриву.

Того ж дня, на лінію екстреного виклику 101 надійшло ще три виклики про виявлення. Підозрілі предмети знаходили в с. Олешня Роменського району, с. Самотоївка, Краснопільського району та с. М. Бобрик, Лебединського району. Знахідками виявились мінометні міни калібру 82-мм, 152-мм та 120-мм. У всіх випадках дані боєприпаси знайшли місцеві мешканцями на відстанях 50 м, 100 м та 70м від житлових будинків.

На місця виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій(м. Ромни).

Рятувальники застерігають: роботи з вилученням та знешкодженням боєприпасів часів минулих війн можуть проводити лише піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій. Дії ж громадян при виявленні вибухонебезпечних предметів повинні бути виваженими. Треба пам’ятати, що боєприпасів не можна навіть торкатися, необхідно запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади або безпосередньо до Служби порятунку “101”.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: