Завантаження ...

На Сумщині троє водіїв за пропозицію неправомірної вигоди поліцейським постануть перед судом

Замість того, аби визнати свою помилку і відповісти за керування транспортним засобом у стані сп‘яніння, троє жителів області намагались всіляко цього уникнути.



Замість того, аби визнати свою помилку і відповісти за керування транспортним засобом у стані сп‘яніння, троє жителів області намагались всіляко цього уникнути. І запропонували працівникам поліції гроші в якості «відступних». Суми варіювались від 500 гривен до 300 доларів США.

Так, 30-річного жителя Липоводолинського району, який повертався напідпитку додому, зупинили працівники місцевого відділку поліції. Розуміючи, що йому загрожує чималий штраф, чоловік запропонував поліцейським 500 гривень, аби вони «закрили очі» на його правопорушення. В Сумах 32-річний водій за схожих обставин запропонував патрульним вже 100 доларів США. А 34-річний житель Роменського району, аби уникнути покарання за аналогічне правопорушення, приніс до службового кабінету співробітника поліції вже 300 доларів США.

Проте на всіх трьох водіїв поліцейські склали адміністративні протоколи за ознаками ст. 130 КУпАП та направили матеріали на розгляд суду. Окрім цього, всім трьом громадянам доведеться відповісти і за вчинення кримінального правопорушення, оскільки слідчі за фактами пропозиції службовій особі неправомірної вигоди відкрили відповідні кримінальні провадження та розпочали досудове слідство.

Працівники поліції знову застерігають громадян бути відповідальними за свою поведінку, не ризикувати у дорозі і за жодних обставин не сідати за кермо напідпитку. Пам‘ятайте: дорога не прощає ані легковажності, ані пияцтва.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: