Завантаження ...

На Сумщині за чотири дні березня Сумський рибоохоронний патруль задокументував 14 порушень

У період з 01 по 04 березня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 14 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 01 по 04 березня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 14 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено п’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), три – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) один - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та один – за ст. 85-1 КУпАП (незаконне зберігання та продаж заборонених знарядь лову). Також оформлено п’ять актів виявлення та вилучення 13 одиниць безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 19 од. заборонених знарядь лову та майже 34 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 7 582 грн. Накладено штрафів на суму 221 грн. Передано до судів шість справ для притягнення до адміністративної відповідальності» - повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу,
Третього березня 2020 року на р. Осота в с. Клишки Шосткинського району держінспекторами виявлений громадянин, який за допомогою заборонених знарядь - двох сіток добув 4 кг риби: плітка – 9 екз., карась сріблястий – 8 екз. та окунь – 7 екз. Сума збитку склала 1 020 грн.

Цього ж дня задокументовано грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Чапліївка Шосткинського району. Рибними інспекторами виявлено громадянина, який забороненими знаряддями – двома сітками добув 5 кг водних біоресурсів: карась сріблястий – 31 екз., окунь – 17 екз. та плітка – 3 екз. Збитки становлять 1 071 грн.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з документом опису-оцінки знарядь лову.

В Сумському, Путивльському та Шосткинському районах інспекторами виявлено три порушника, які добували водні біоресурси живцевими снастями, що перевищують дозволену кількість гачків – 21 «щуковками» та одна донна снасть з дев’ятьма гачками, що на чотири гачки перевищують дозволену норму на одну людину. На рибалок складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено 221 грн штрафу.

За даний період складено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна у Білопільському, Сумському, Буринському, Роменському та Путивльському районах, згідно з якими вилучено 13 сіток. У водне середовище випущено майже 4 кг риби (18 шт.).

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, за даний період, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках області виявлений один випадок незаконного продажу 12 кг водних біоресурсів (карась сріблястий – 10 кг та товстолоб – 2 кг). На реалізатора оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: