Завантаження ...

Поліція розшукує афериста, який ошукав родину з Ромнів

Сім‘я мала намір через інтернет-аукціон продати електрогенератор. Однак замість очікуваного прибутку зазнали фінансових втрат майже на 18 тисяч гривен.



Сім‘я мала намір через інтернет-аукціон продати електрогенератор. Однак замість очікуваного прибутку зазнали фінансових втрат майже на 18 тисяч гривен.

До Роменського відділу поліції з заявою про шахрайство звернулась 64-річна місцева жителька. За словами пенсіонерки, напередодні вона разом з сином на одному із інтернет-ресурсів розмістили оголошення про продаж електрогенератора. Згодом до сина зателефонував потенційний покупець, і вони домовились про угоду. В день придбання товару телефонний співрозмовник переслав їм квитанцію про начебто переказ через платіжний термінал 17500 гривень. Після чого заявниця разом з сином передали електрогенератор водію автомобіля, який приїхав за товаром нібито від покупця.

Однак пізніше жінка виявила, що гроші на картку так і не надійшли. Зрозумівши, що їх ошукали, вона звернулися за допомгою до поліції.

Наразі правоохоронці Роменського відділу поліції в рамках розпочатого за ознаками ч.1 ст. 190 (Шахрайство) ККУ кримінального провадження встановлюють особу шахрая, його місцеперебування та місцезнаходження електрогенератора. І закликають громадян бути уважними під час реалізації чи придбання товарів через Всесвітню мережу, та пам‘ятати, що майже кожне друге оголошення розміщується шахраями. А тому не слід довіряти незнайомим телефонним співрозмовникам, і товар надсилати виключно через надійного перевізника, користуючись при цьому послугою «накладний платіж». Так ви гарантровано отримаєте свої гроші, а покупець – замовлений товар.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: