Завантаження ...

На Сумщині поліцейські притягнули до адміністративної відповідальності продавчиню магазину

Приводом для такого рішення став факт продажу нею неповнолітньому тютюнових виробів. А покаранням – сплата 1700 гривень штрафу.



Приводом для такого рішення став факт продажу нею неповнолітньому тютюнових виробів. А покаранням – сплата 1700 гривень штрафу.

Дане порушення було виявлено інспекторами сектору ювенальної превенції Роменського відділу поліції в одному з місцевих магазинів під час чергового рейду по перевірці дотримання власниками та продавцями харчових крамниць діючого законодавства відносно заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім. Продавчиня не перевірила у 16-річного хлопця документів, які підтверджують вік, та продала йому сигарети.

ЇЇ дії були кваліфіковані за ч. 2 ст. 156 «Порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами» Кодексу України про адміністративні правопорушення. За що жінці загрожує сплата штрафу, а ось власнику закладу - анулювання ліцензії.

Поліцейські вкотре нагадують працівникам торгівлі , що за реалізацію алкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, передбачене покарання у вигляді штрафу від тридцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: