Завантаження ...

У сумському суді розпочали слухати справу про викрадення прапора з могили Героя України (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, у сумському Зарічному райсуді розпочали розгляд справи про викрадення прапора з могили Героя України Олексія Братушки.



Як повідомив сайт UA:Суми, у сумському Зарічному райсуді розпочали розгляд справи про викрадення прапора з могили Героя України Олексія Братушки. У скоєному обвинувачують двох чоловіків. На засідання суду прийшли двоє обвинувачених із захисником та прокурор. Обом чоловікам інкримінують "Наругу над могилами".

Підсудні свою провину визнають повністю, із кваліфікацією погоджуються.

Через різні позиції обвинувачуваних і їхнього захисника, суддя визначив повний порядок дослідження доказів. Спочатку вивчатимуть письмові та речові докази сторони обвинувачення, потім докази сторони захисту, далі допитуватимуть обвинувачуваних, потерпілих і свідків. Наступне засідання запланували на 23 березня.

Прапор викрали 7 грудня 2019 року. Камери відеонагляду на Алеї Героїв зафіксували у цей момент двох чоловіків. За їхніми поясненнями, зробили це вони, перебуваючи на підпитку. Із січня обвинувачені уклали з батьком загиблого Героя України Олексія Братушки, Сергієм Братушкою, мирову угоду.

17 лютого у суді чоловіка не було, на підготовчому засіданні він подав клопотання про слухання справи без його участі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: