Завантаження ...

На Сумщині посилюють заходи щодо протидії нелегальному обігу алкогольної продукції

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів селекторну нараду з головами облдерж- адміністрацій, де зокрема йшлося про заходи з протидії нелегальному обігу алкогольної продукції.



Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів селекторну нараду з головами облдержадміністрацій, де зокрема йшлося про заходи з протидії нелегальному обігу алкогольної продукції. Сумську область на селекторній нараді представив керівник апарату облдержадміністрації Ігор Кальченко

«Зараз ми посилюємо боротьбу з нелегальним виробництвом та обігом алкогольної продукції. Така тіньова діяльність завдає збитків державному бюджету та створює небезпеку для здоров’я нашого населення. Ми не можемо закривати очі на цю проблему, тому повинні системно працювати над її вирішенням», – зазначив Олексій Гончарук.

Що стосується Сумщини, то за результати роботи податкової міліції ГУ ДФС у Сумській області, протягом 2020 року з незаконного обігу вилучено алкогольних напоїв у кількості 49 тисяч 497,55 літрів на суму 10 млн. 220 тис. грн. Крім того, було також вилучено сировини для незаконного виготовлення контрафактних лікеро-горілчаних виробів – спирту у кількості 80 тисяч 440 літрів на суму 17 млн. 610 тис. грн. До суду спрямовано 4 кримінальні провадження стосовно 6-х підозрюваних за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Прем’єр-міністр також повідомив, що з 1 травня в Україні запрацює система «Електронна акцизна марка», покликана захистити споживачів від контрафактної алкогольної продукції. Уряд дав старт запровадженню цієї системи на засіданні 12 лютого. Урядове рішення передбачає нанесення на марку акцизного податку для алкогольних напоїв QR-коду та штрих коду, де будуть зашифровані реквізити марок. Запровадження таких кодів є необхідною передумовою для створення системи контролю за обігом підакцизних товарів.

Також в ході наради Прем’єр-міністр наголосив на активізації процесів, спрямованих на легалізацію трудових відносин, ліквідацію заборгованості з виплати заробітної плати, забезпечення якісного шкільного харчування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: