Завантаження ...

Поліцейські Сумщини застерігають: продавці «віртуальних» товарів діють і в соціальних мережах

Намагаючись придбати через одну з соцмереж пальто, жителька Шостки перерахувала продавчині 750 гривень передоплати, проте товару так і не отримала.



Намагаючись придбати через одну з соцмереж пальто, жителька Шостки перерахувала продавчині 750 гривень передоплати, проте товару так і не отримала. Працівники поліції в рамках відкритого кримінального провадження з‘ясовують особу шахрайки та її місцеперебування.

З заявою про шахрайство в поліцію звернулась 24-річна жителька райцентру. Жінка розповіла, що знайшла в одній соціальних мереж оголошення про продаж верхнього одягу вартістю в 750 гривень. За вказаним на сторінці номером телефону вона зв’язалась з продавцем та обговорила умови купівлі-продажу товару: покупець перераховує на вказаний номер банківської картки повну передоплату, а продавець висилає замовлене.

Того ж дня потерпіла виконала умову та отримала від опонентки підтвердження надходження коштів. Проте в обумовлений строк товар заявниця не отримала, а продавчиня згодом перестала виходити з нею на зв'язок.

«В цьому році це вже дев’ятий випадок шахрайства на території Шосткинщини, - констатує Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – За минулий рік до поліції Шостки звернулось 95 громадян, які потерпіли від дій аферистів. По всім цим фактам ведуться слідчо-оперативні заходи, встановлюються особи шахраїв та їх місцеперебування».

Працівники поліції говорять: злочин краще упередити, аніж потім його розслідувати. І радять громадянам проявляти крайню обережність під час купівлі-продажу товару через Інтернет. Не переказувати передоплату за товар, а розрахуватися за нього під час отримання, попередньо перевіривши вміст посилки. Якщо мова йде про вартісний товар, авто- мототехніку, то краще витратитись на поїздку до продавця, ніж залишитись ні з чим. Громадянам слід пам’ятати, що чи не кожне друге он-лайн оголошення розміщується шахраями з метою заволодіння коштами довірливих покупців

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: