Завантаження ...

Поліція Сумщини застерігає громадян бути обережними під час покупок товару в Інтернеті

Працівники Тростянецького відділення поліції розшукують шахрая, який під приводом продажу автомобіля виманив у 38-річної жінки дві з половиною тисяч гривень.



Працівники Тростянецького відділення поліції розшукують шахрая, який під приводом продажу автомобіля виманив у 38-річної жінки дві з половиною тисяч гривень.

Сама потерпіла розповідає, що шукала нагоду придбати автомобіль, коли натрапила на відповідне оголошенні у Всесвітній мережі. Зацікавившись пропозицією, зателефонувала на номер, вказаний в оголошенні. Чоловік, який підняв слухавку, підтвердив, що й справді продає легковика, однак умовою продажу машини є переказ на його банківську картку авансу. Жінка на таку угоду пристала, і перерахувала 2500 гривень. Однак коли той попросив переказати ще 10 тисяч, вона зрозуміла, що спілкується з шахраєм.

«В поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», - коментує ситуацію Дмитро Станішевський, начальник Тростянецького відділення поліції, - та проводять всі необхідні слідчі дії для встановлення особи афериста».

Працівники поліції знову попереджають громадян про можливі ризики під час купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет. Розраховуйтесь за покупку під час отримання, попередньо перевіривши вміст посилки. Пам’ятайте, що чи не кожне друге оголошення на сайтах розміщується аферистами з метою заволодіння вашими коштами.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: