Завантаження ...

В Сумах поліцейські завадили «гастролерам» скоїти квартирну крадіжку

Поліцейські обласного центру виявили в «спальному» мікрорайоні двох чоловіків, які намагалися потрапити до чужої оселі.



Поліцейські обласного центру виявили в «спальному» мікрорайоні двох чоловіків, які намагалися потрапити до чужої оселі.

Вчора, під час проведення оперативно-профілактичних заходів, направлених на попередження крадіжок з квартир, оперативники Сумського відділу поліції затримали двох жителів Івано-Франківської області біля однієї з багатоповерхівок по вулиці Інтернаціоналістів.

В ході проведення поверхневого огляду у чоловіків виявлено і вилучено набір пристосувань для відкриття замків (відмичок) та рукавички. А при огляді квартири, яку 28-річні чоловіки винаймали подобово, поліцейські вилучили кілька мобільних телефонів, сім-картки до них, відмички, змінний одяг і взуття. Вилучили правоохоронці у івано-франківців і легковий автомобіль «Ауді А4», на якому ті прибули до Сум.

За версією поліції, приїхали чоловіки в наше місто з метою скоєння крадіжок з жител громадян. І лиш пильність та оперативність поліції завадила їм у цьому.

Камери відеоспостереження, встановлені у багатоповерхівці, зафіксували, як молодики довгий час вештаються сходовими майданчиками спочатку одного під’їзду, потім іншого. А одна з жительок будинку помітила, що вони намагалися відкрити квартиру по сусідству.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.15 ч.3 ст. 185 (замах на крадіжку) Кримінального кодексу України.

Поліція просить громадян бути пильними та обов’язково звертати увагу на всіх незнайомих людей, що можуть перебувати у ваших під’їздах, дзвонити чи стукати у двері квартир або будинків. У разі виявлення таких підозрілих осіб радимо негайно інформувати поліцію.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: