Завантаження ...

У Сумах оцінять результативність роботи табло-радарів

Під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові Олександру Лисенку порушили питання придбання у 2020 році п’яти табло-радарів за кошти міського бюджету.



Під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові Олександру Лисенку порушили питання придбання у 2020 році п’яти табло-радарів за кошти міського бюджету.

Як повідомив в. о. директора департаменту інфраструктури Віктор Павленко за умови наявності фінасування встановлять табло-радари на основних виїздах/в’їздах до Сум: вул. Роменська, пр-т Курський, вул. Харківська, вул. Білопільський шлях та вул. Г. Кондратьєва.

«У 2019-му році ми вже встановили два табло-радари, вони прийняті до комунальної власності і знаходяться за адресою: вул. Героїв Крут, їх подарував місту благодійний фонд. Вартість одного – 42 тисячі гривень. Для того щоб придбати п’ять нових в інші райони міста по суті потрібно 210 тисяч гривень. Якщо профільна депутатська комісія погодить такі витрати, департамент готовий придбати і встановити інформаційні табло-радари», – наголосив посадовець.

Керівник обласного центру зауважив, що перше корегування бюджету буде в березні, тому до 1 квітня структурний підрозділ міськради має з’ясувати наскільки результативним є встановлення табло-радарів на прикладі вже двох попередніх.

«Якщо ви хочете отримати позитивну відповідь з боку комісії, вам потрібно довести, що ситуація на дорогах міста змінилась. Для цього необхідно співпрацювати із патрульною поліцією Сум – зібрати дані до встановлення табло-радарів та після. Також вивчіть реакцію водіїв. Поліція має дати відповідний висновок, а ви надати обґрунтовану відповідь. Результати повинні бути до 1 квітня, після чого чекаю доповідь», – підкреслив Олександр Лисенко.

Нагадаємо, головне завдання табло-радарів – звертати увагу водіїв на швидкість руху автівок, таким чином змушуючи дотримуватись показників, встановлених правилами дорожнього руху задля безпеки на дорозі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: