Завантаження ...

На Сумщині на 17% зменшилась кількість малозабезпечених сімей

Як повідомила під час засідання колегії обласного Департаменту соціального захисту населення Людмила Мусіяка, наразі державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям одержують 8 597 сімей у Сумській області



Як повідомила під час засідання колегії обласного Департаменту соціального захисту населення Людмила Мусіяка, наразі державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям одержують 8 597 сімей у Сумській області, в яких виховуються 15 616 дітей, у тому числі 1947 багатодітних сімей, в яких виховується 7021 дитина

«Кількість таких сімей зменшилась на 17% у порівнянні з відповідним періодом минулого року, – зазначила заступник директора Департаменту соціального захисту населення. – Середній розмір допомоги в багатодітній малозабезпеченій родині у грудні 2019 року склав 4 365,85 гривні».

Крім того,Людмила Мусіяка розповіла, що компенсацію послуги «муніципальна няня» у грудні 2019 року одержали 125 сімей в області. Станом на 1 січня цього року компенсація нарахована та виплачена на суму 1,03 мільйона гривень, заборгованість з виплати відсутня.

Заступник директора обласного Департаменту соціального захисту населення також у своєму виступі звернула увагу на те, що з 1 квітня 2019 року в Україні збільшилася допомога багатодітнимсім’ям. Уряд виплачує батькам на кожну третю і наступну дитину щомісяця 1 700гривень, виплати здійснюються до виповнення дитині 6 років.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: