Завантаження ...

Рятувальники закликають громадян не ризикувати життям, виходячи на тонку кригу!

В умовах небезпечних перепадів температурних показників, громадяни почали активно відвідувати вкриті кригою водойми і тим самим наражати своє життя на небезпеку.



В умовах небезпечних перепадів температурних показників, громадяни почали активно відвідувати вкриті кригою водойми і тим самим наражати своє життя на небезпеку.

Тож, рятувальники проводять профілактичну роботу із населенням та патрулюють водойми по всій країні, аби попередити громадян про небезпеку виходу на лід та запобігти численним нещасним випадкам.

Так, 8 січня фахівці Сєвєродонецького міського управління Головного управління ДСНС у Луганській області з метою попередження загибелі та травмуванню людей на льоду провели профілактичний рейд на озері Чисте. В ході рейду рятувальники розповіли про небезпеку, яка може спіткати людину на льоду та як врятувати своє життя під час надзвичайної події.

На Житомирщині прикладом безвідповідальності цієї зими стала загибель двох рибалок у грудні. Для того, щоб запобігти подібним випадкам, 10 січня рятувальники провели рейд на замерзлій р. Роставиця. Щодня там можна побачити десятки завзятих рибалок. Ніхто з них не застрахований від нещасного випадку і будь-якої миті може стати заручником свого небезпечного хобі. Перше, на що звернули фахівці увагу відпочиваючих під час роз’яснювальної роботи, – виходити на таку тонку сіру кригу вкрай небезпечно. Щоб громадяни знали як діяти у небезпечних ситуаціях, рятувальники роздали їм листівки попереджувального характеру.

Цього ж дня фахівці ДСНС Хмельниччини відвідали місця зимового відпочинку на річці Смотрич у м. Городок. Спілкуючись із присутніми, рятувальники нагадали про небезпеку, що може спіткати людину на льоду та розповіли як врятуватися, якщо лід під ногами проломився.

Загалом, така профілактична робота проходить по всій Україні.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: