Завантаження ...

Окупанти не будуть наступати на Сумщину

Окупанти не будуть наступати на Сумщину фото

Прикордонники повідомляють, що у ворога немає ресурсів для повторного наступу на Сумську область. Про це розповів Андрій Демченко, речник ДПСУ.

Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби України, на брифінгу у "Медіацентрі" повідомив, що окупанти не зможуть знову атакувати Сумщину через нестачу необхідних для цього сил. На відповідному напрямку скупчення техніки поки не фіксується. 

 

"На території Росії, навпроти Чернігівської та Сумської областей, ми продовжуємо фіксувати техніку Збройних сил РФ. Але це не те угруповання, і ми не фіксуємо скупчення необхідних сил для повторного вторгнення з території Росії в нашу країну наразі", - говорив посадовець.

 

Однак, Демченко зазначив, що окупанти можуть почати нарощувати сили, прикриваючись обстрілами регіону. Крім того, стало відомо, що росія укріплюється на своїй території, побоюючись наступу з боку України.

 

"Вони на цих напрямках здійснюють й інженерне зміцнення на території Росії: або поруч із кордоном, або на певній віддаленості. Можливо, у такий спосіб вони хочуть зміцнитися. Неодноразово звучали обвинувачення, що Україна може спробувати вторгнутися на територію Росії на цих напрямках".

 

Речник ДПСУ також детальніше розповів про те, навіщо окупанти обстрілюють прикордоння Сумщини. 

 

"Щодо кордону з РФ, ворог не припиняє обстріли прикордонних територій Сумської та Чернігівської областей - майже щодня ми це фіксуємо. Це відбулось і сьогодні. Потерпає саме цивільна інфраструктура. До обстрілів ворог залучає і авіацію, і артилерію, і міномети. Вони це роблять, щоб стримувати Сили оборони України і не дати перекинути зусилля у більш гарячі точки", - говорить Демченко.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: